11-06-24

Van Porto naar Rotterdam, Pedro's reis

In januari mochten we Pedro verwelkomen in ons team. Pedro, afkomstig uit het zonnige Porto, Portugal, verhuisde eind vorig jaar samen met zijn vrouw naar Nederland. Ondanks de uitdagingen, hebben Pedro en zijn vrouw hun draai snel gevonden in Rotterdam. We spraken met hem over zijn ervaringen en ambities.

Welkom, Pedro! Kun je ons iets meer vertellen over jezelf en je achtergrond?

“Zeker! Ik ben 30 jaar en kom uit Porto, Portugal. Voordat ik naar Nederland verhuisde, werkte ik al tien jaar in de automobielindustrie, voornamelijk met auto-onderdelen. Ik heb veel ervaring opgedaan, maar in Portugal liep ik tegen een muur aan wat betreft verdere carrièreontwikkeling. Het was altijd mijn droom om naar het buitenland te gaan om meer ervaringen op te doen en mijn vaardigheden uit te breiden.

 

Wat bracht je naar Nederland en specifiek naar ons bedrijf?

“Ik werd benaderd door eReM en na een gesprek met Leo Koot was ik meteen geïnteresseerd. Ik wilde in de ‘Champions League’ spelen. Nederland leek me een geweldige plek om nieuwe industrieën te leren kennen, zoals hernieuwbare energie en chemische fabrieken. Bovendien was ik op zoek naar een internationale werkomgeving en Rotterdam biedt precies dat.”

 

Hoe bevalt het leven in Rotterdam tot nu toe?

“Rotterdam is echt een toffe stad. We genieten van de internationale sfeer en alles wat de stad te bieden heeft. Het is ook geweldig om te zien hoe behulpzaam en begripvol mensen hier zijn. Ondanks wat ik had gehoord over de Nederlandse directheid, heb ik dat helemaal niet zo ervaren. Iedereen is erg vriendelijk en behulpzaam. Bovendien vallen de weersomstandigheden hier reuze mee, beter dan iedereen in Portugal had verwacht!”

 

Kun je iets vertellen over je werk en je dagelijkse taken?

“Als engineer werk ik aan projecten die zijn verkocht en goedgekeurd. Ik analyseer of alle informatie en technische specificaties aanwezig zijn en of ze voldoen. Vervolgens ontwikkel ik oplossingen volgens deze specificaties, zoals het ontwerpen van schakelkasten en het zorgen dat alles past en goed werkt qua warmteverdeling en bedrading. Daarna stuur ik het naar de klant voor goedkeuring en bespreek ik de technische details. Ik begeleid ook het bouwproces in het atelier en bezoek soms projecten om ze in real life te zien. Dat laatste vind ik echt fantastisch; je ziet het project tot leven komen.”

 

Wat zijn je toekomstplannen en dromen binnen het bedrijf? 

“Ik zou in de toekomst graag meer betrokken zijn in het contact met klanten, offertes maken en een grotere rol spelen in het hele project. Ik wil echt de volledige scope van een project beheren.”

 

Hoe vind je de werksfeer en begeleiding bij eReM?

“De werksfeer is geweldig. Er zijn geen strikte hiërarchieën en je kunt met iedereen op dezelfde manier praten, of het nu de directeur, een leidinggevende of een collega is. Iedereen is vriendelijk en toegankelijk. Ook waardeert het bedrijf ervaring enorm, iets wat in Portugal vaak moeilijker is zonder de juiste diploma’s, zelfs als je de kennis hebt. De korte lijnen en informele communicatie met Leo zorgen ervoor dat je je altijd gesteund voelt, zowel op werk- als persoonlijk vlak.”

Zou je anderen aanraden om te solliciteren bij eReM?

“Absoluut! Als je van uitdagingen houdt, graag aan diverse projecten werkt en jezelf wilt verbeteren, is dit een geweldig bedrijf. Ik heb al verschillende trainingen gehad en de kansen om te groeien en te leren zijn hier volop aanwezig.”

Wat maakt werken bij eReM zo leuk voor jou?

“Elk bedrijf zegt vaak ‘deze dingen gebeuren alleen hier’, maar sommige ontwikkelingsproblemen, zoals klanten die specificaties veranderen of niet precies weten wat ze willen, komen overal voor. Het gras is dus niet altijd groener. Maar een groot pluspunt hier is de gratis koffie, dat vind ik echt een luxe! (lacht)” 

Bedankt voor je tijd, Pedro. We zijn blij je in ons team te hebben en kijken uit naar je bijdragen aan toekomstige projecten.

 

Ben jij ook geïnteresseerd in een job bij eReM?

Ontdek er hier alles over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *