25-03-24

Installation Department Manager bij eReM - Interview met Stefan Potters

Stefan Potters is meer dan alleen een medewerker bij eReM; hij is een integraal onderdeel van het bedrijf geworden gedurende zijn indrukwekkende 27-jarige dienstverband. Met zijn warme glimlach en zijn passie voor muziek en technologie, belichaamt hij de ware geest van eReM.

 

Hallo Stefan, bedankt dat je de tijd neemt om met ons te praten. Laten we meteen van start gaan. Kun je ons wat meer vertellen over jezelf?

Natuurlijk, ik ben Stefan Potters, geboren en getogen in het mooie Rotterdam. Ik ben gezegend met een geweldig gezin: Ik ben getrouwd, heb een zoon van 13 die vorig jaar gestart is op het middelbaar in een technische richting en een dochter van 18 die in het laatste jaar zit van haar management opleiding in het MBO. In mijn vrije tijd speel ik graag gitaar, zowel elektrisch als akoestisch, en geniet ik van het luisteren naar muziek. Vissen met mijn zoon, een film kijken of met een goed boek op de bank is ook iets wat ik graag doe. Ook breng ik graag tijd door met vrienden en familie, bijvoorbeeld door samen uit eten te gaan of daguitstapjes te maken.”

 

Een échte familieman dus, leuk! En hoe lang werk je al bij eReM?

“Ik ben sinds mei ’96  bij eReM in vaste dienst gekomen, dus bijna 28 jaar nu.”

 

Wow, dat is een lange tijd! Hoe ben je eigenlijk bij eReM terechtgekomen?

“Ik heb zelf gesolliciteerd bij eReM en begon met een jaarcontract in ‘95. Ik werd aangenomen op de productieafdeling, waar ik panelen en systemen monteerde en bedraadde. En als jongste bediende mocht ik af en toe mijn collega’s in de buitendienst helpen wanneer zij het druk hadden. Daar ontdekte ik al snel dat ik het installatiewerk op locatie interessanter vond omdat ik daar de panelen die we in de productie gemaakt hadden in werking zag treden. En daaraan vast hing dan nog een proces waarvan de complete installatie was aangelegd door mijn collega’s. Na een paar jaar kreeg ik de kans om definitief over te stappen naar de buitendienst, waar ik als monteur met een aantal zeer gedreven collega’s mocht werken aan mooie projecten bij onze klanten. Het werk was zeer afwisselend; Zo werkte ik aan projecten in de voedingsmiddelenindustrie, de petrochemische industrie, kwam ik op mooie projecten in diverse landen, kwam ik zowel offshore als onshore. Sindsdien ben ik blijven groeien binnen het bedrijf.”

 

Hoe is jouw loopbaan bij eReM vervolgens geëvolueerd?

“Tijdens mijn eerste jaren in de productie heb ik enorm veel geleerd: netjes en gedisciplineerd werken, bedraden, werken vanaf elektrische schema’s en heb ik kennis opgedaan van materialen, componenten en gereedschappen. Die kennis nam ik natuurlijk mee naar de installatieafdeling. Daar leerde ik vervolgens weer hele andere dingen, zoals zelfstandig werken, communicatie op allerlei niveaus met directe collega’s, leidinggevenden, opdrachtgevers en eindklanten. Op locatie ben je nu eenmaal vaak op jezelf aangewezen en heb je geen groot magazijn of mensen waar je snel op terug kunt vallen. Je hebt een krappe planning en moet het zelf oplossen. Je zit ook nog eens in een draaiende fabriek op het terrein van de klant. Met alle specifieke regels en procedures. Door de jaren heen werden de projecten almaar groter en werden de verwachtingen binnen de projecten ook anders. Zo wilden de klanten bijvoorbeeld nog maar één aanspreekpunt en die rol daar ben ik vanzelf ingegroeid. Ik vond het leuk om allerlei zaken te organiseren, met de klant te bespreken, oplossingen te bedenken én te zorgen dat ondertussen de uitvoering vlot verloopt. Wanneer mijn toenmalige afdelingsmanager doorgroeide tot directeur, ondertussen alweer zo’n 15 jaar geleden, heb ik de leiding over de installatieafdeling van hem overgenomen.”

 

Wat een interessante loopbaan! Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit bij eReM?

“Als E&I installatiemanager ben ik verantwoordelijk voor een team van 12 mensen waaronder werkvoorbereiders, leidinggevend monteurs, eerste monteurs en monteurs. Ik ben lid van het Management Team en sinds enige tijd ben ik ook verantwoordelijk voor de QHSE afdeling. Ook ben ik nooit gestopt met de realisatie van projecten. Een typische werkdag? There’s no such thing! Geen dag is hetzelfde, en gelukkig maar! Ik houd me dagelijks bezig met het vinden van de balans tussen afdelingsmanagement, projectmanagement, veiligheidsmanagement en kwaliteitsmanagement. Het is mooi om te zien hoe de installatieafdeling zich door de jaren heen ontwikkeld heeft. Omdat mijn mensen veelal buiten de deur werken moet ik op iedereen blindelings kunnen vertrouwen. En voor die mensen durf ik mijn handen in het vuur te steken. Vorig jaar mochten we met m’n afdeling voor Huntsman een groot project realiseren waarbij ook meerdere afdelingen binnen eReM betrokken waren én in shiften werkten om binnen de strakke deadline alles te finaliseren. Het was een uitdagend project, maar een zeer mooi staaltje teamwork wat we daar hebben gerealiseerd. We hebben laten zien dat we door een goede werkvoorbereiding, met een relatief klein team toch grote projecten aankunnen.”

 

Klinkt als een drukke maar boeiende baan! Hoe is jouw ervaring geweest met evaluaties en opvolging bij eReM?

“Het is belangrijk om te weten wat er speelt op de werkvloer. Ik hecht veel waarde aan regelmatige 1-op-1 gesprekken en evaluaties op alle niveaus binnen de organisatie. Maar de beste gesprekken vinden vaak tussendoor plaats. Als afdelingsmanager stel ik mij benaderbaar op en luister graag naar wat mensen bezig houdt. En als we tijdens een gesprek iets met elkaar afspreken dan houden we ons daaraan. Hoewel het vanwege het buitenwerk soms wat lastig te organiseren valt, proberen we toch met enige regelmaat bij elkaar te komen. Op die manier kunnen we open met elkaar communiceren en eventuele problemen bespreken.”

 

Wat maakt werken bij eReM zo leuk voor jou?

“Voor mij is het vooral de prettige, informele sfeer binnen het bedrijf en binnen m’n afdeling. Vanaf mijn eerste dag bij eReM voelde ik me onderdeel van het team. En je moet af en toe ook met elkaar kunnen lachen, dat is heel belangrijk. Door te werken in een omgeving waar iedereen zich prettig voelt haal je betere, consistentere resultaten op de lange termijn. Samenwerken aan een gemeenschappelijk doel, tja, dat schept een goede band tussen de collega’s.” 

Zou je anderen aanraden om te solliciteren bij eReM?

“Absoluut! eReM is niet alleen het leukste bedrijf van Nederland, maar ook een erkend leerbedrijf waar jonge mensen volop kansen krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien. Als je op zoek bent naar een uitdagende en stimulerende werkomgeving, met voldoende doorgroeimogelijkheden dan is eReM zeker een goede keuze.”

Bedankt voor dit interessante gesprek, Stefan. Het was geweldig om meer te weten te komen over jouw ervaringen bij eReM.

“Graag gedaan, het was mijn plezier. Bedankt voor de uitnodiging!”

Ben jij ook geïnteresseerd in een job bij eReM?

Ontdek er hier alles over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *