E&I Installaties

Specialisme in de loop der jaren

Onze specialismes

Fire & gas systemen

eReM heeft veel ervaring opgedaan met migratieprojecten, waaronder ook met fire & gas systemen. Wij denken mee met de klant en streven naar de kortst mogelijke down-tijden. Wij doen dit uiteraard zonder daarbij concessies te doen aan veiligheid. Wij zijn op de hoogte van de geldende regelgeving en kennen het belang van de systemen waar wij aan werken.

Procesinstallaties

eReM is in staat om het E&I installatiewerk voor complete skids te doen. Of het nu gaat om een waterbehandelingsinstallatie of een metering-skid.  Zo installeren wij onder andere de kabeltracés, de bekabeling, de besturingspanelen, junction boxes, instrumentatie, verlichting en aarding volgens de opgegeven specificaties. We zijn gewend om de werkzaamheden goed af te stemmen en nauw samen te werken met andere disciplines.

In de offshore gelden strenge eisen. Sommige installaties moeten uitgelegd worden voor een design-lifetime van 20 tot 25 jaar. In dit geval is eReM in staat om de juiste leveranciers te selecteren en zo te voldoen aan de specifieke eisen van de klant.

Installatie specialisme

Ex installaties

eReM is op de hoogte van de strenge regelgeving van ATEX (Europa) / IECEx (Internationaal) / EEHA (Australië). In explosiegevaarlijke omgevingen werkt men met een andere mindset. Onze monteurs zijn zich bewust van de gevaren en zijn bekend met de verschillende beschermingswijzen. Zij zijn hiervoor opgeleid en weten wat wel en niet kan. Zo wordt als laatste nog eens zorgvuldig gecontroleerd of de materialen en componenten die worden geïnstalleerd, geschikt zijn voor de zone en de toepassing. Voor de meest voorkomende typen wartels zijn onze monteurs getraind.

Wij verrichten werkzaamheden aan Ex-installaties en hanteren daarbij de installatienorm 60079-14 De klant levert ons bij de aanvraag vaak een Explosieveiligheidsdocument (EVD) aan met een zoneringstekening van de installatie. Wij lezen deze documenten moeiteloos uit en gebruiken dit als basis om de juiste installatiematerialen te selecteren. Wij sluiten de instrumentatie aan en dragen verantwoordelijkheid voor het resultaat.

Wilt u meer weten over paneelbouw in explosiegevaarlijke omgevingen? Lees ons blogbericht over dit onderwerp.