25-05-20

Werken tijdens corona

De ervaringen van onze collega’s

We leven momenteel in bizarre tijden. De hele wereld is in de ban van het coronavirus. De gezondheid van onze werknemers staat voorop, maar tegelijkertijd proberen alle collega’s hun werkzaamheden zo normaal mogelijk door te laten gaan. In dit blog delen wij de ervaringen van onze collega’s over het werken tijdens de coronacrisis.

Bruno (engineering)

Bruno is E&I engineer en ontwerpt besturingskasten in EPLAN en ProPanel volgens de geldende normen en de specificaties van klanten. Op zijn afdeling is er wat geschoven met bureaus, zodat iedereen op veilige afstand van elkaar kan werken. De impact van de coronacrisis valt voor Bruno relatief gezien mee, omdat veel van zijn werk digitaal gebeurt. Het sociale contact mist hij echter wel. ‘Je loopt minder snel bij een collega langs om zaken te bespreken. Ook merk ik dat het contact met andere afdelingen zoals de projectmanagers en de werkplaats nu wat lastiger verloopt.’ De gezelligheid in de pauzes en de uitjes met het personeel mist Bruno het meeste. ‘Ik waardeer hoe iedereen zijn uiterste best blijft doen om in deze omstandigheden hun werkzaamheden toch zo goed mogelijk te blijven uitvoeren. Daardoor bereiken we gezamenlijk alsnog mooie resultaten en hebben we tevreden klanten!

Marnix (installatie)

Marnix werkt op de installatie afdeling en is dus zeer regelmatig te vinden bij klanten op locatie. Zijn werk is in meerdere opzichten veranderd tijdens de coronacrisis. “Ik houd heel bewust afstand van collega’s en andere mensen. Daarnaast ontsmet ik regelmatig mijn handen en de bedrijfswagen. Van eReM heb ik een flesje desinfecterende lotion gekregen en dit houd ik nu altijd bij me”, aldus Marnix. Hij vindt het werk nu helaas wel minder gezellig, door het gebrek aan de sociale contacten. Samen in één bus zitten, gaat voorlopig ook niet. Waar nodig rijden Marnix en zijn collega’s apart naar een klus toe. Het gezellige praatje en het schouderklopje mist Marnix nog het meeste. Daarentegen is het nu een stuk rustiger in het verkeer en scheelt dat dus veel reistijd. “Blijf positief! Houd je goed aan de voorgeschreven maatregelen en houd rekening met elkaar. Samen gaat het ons lukken om hier doorheen te komen!”

Ian (productie)

Ian is monteur in onze werkplaats op de afdeling montage. Hij maakt onder andere tagplaten, sleeves en klemcoderingen en hij monteert kasten. Op de grond in de werkplaats zijn nu overal markeringen geplaatst op anderhalve meter waar mensen buiten moeten blijven. “Op die afstand is het soms lastig om dingen aan elkaar uit te leggen”, volgens Ian. “Wat ik het meeste mis, is het normaal kunnen begroeten van collega’s en het onderling samenwerken, zonder die anderhalve meter.” Een voordeel vindt hij echter dat het nu een stuk rustiger is in de kantine. Toch hoopt Ian dat alles snel weer normaal is en dat iedereen in zijn omgeving gezond blijft!

Igor (sales)

Igor is sales engineer en zorgt ervoor dat alle vraagstukken van de klant worden omgezet naar een technische offerte. Op dit moment werkt Igor voornamelijk vanuit huis, waar hij zijn zolderkamer heeft ingericht als kantoor. Gelukkig kan hij veel van zijn werkzaamheden digitaal uitvoeren. “Ik mis met name het gebrek aan face-to-face contacten. Sommige zaken zijn nu eenmaal gemakkelijker te bespreken als je in dezelfde ruimte bent, zowel met klanten als met collega’s”, aldus Igor. De sfeer op zijn afdeling en het praatje in de kantine mist Igor het meest. Daarentegen zijn er ook een paar positieve kanten. Zo hoeft Igor nu ’s ochtends niet meer in de file te staan en kan hij meer tijd doorbrengen met zijn gezin. “Toch hoop ik dat we snel weer teruggaan naar de normale situatie en dat we bijvoorbeeld snel weer een leuk personeelsuitje kunnen plannen. Maar tot die tijd: blijf veilig en gezond!”

Daan (productie)

Daan is werkzaam op de montageafdeling. Zijn werk bestaat voornamelijk uit het voorbereiden van elektrische panelen voor de bedradingsafdeling. De werkzaamheden vinden plaats in onze werkplaats en daarom is Daan daar ook tijdens de coronacrisis te vinden. De manier waarop hij zijn werk doet, is echter wel veranderd. “Ik werk nu alleen of met heel weinig collega’s om mij heen.” Daan vindt het vooral lastig dat er nu minder contact kan plaatsvinden met de werkvoorbereiders. “Wat ik het meeste mis aan de normale situatie, is een gezellig praatje in de kantine en het sociale contact met alle collega’s. Stay safe en tot snel allemaal!”

Ramon (projectmanagement)

Ramon is één van de projectmanagers van eReM. Hij bewaakt onder andere de budgetten en planningen van projecten en is het eerste aanspreekpunt voor de klant. Tijdens de coronacrisis werkt hij voornamelijk thuis. Ramon maakt nu veel meer gebruik van digitale platformen, zoals Microsoft Teams. “Teams zorgt er mede voor dat mijn werk door kan gaan. Het is soms nog wat lastig om vergaderingen te beleggen waarin geschakeld moet worden tussen meerdere documenten. Op dat soort momenten mis ik het echte face-to-face contact met mijn collega’s nog meer”, aldus Ramon. De nieuwe werkwijze brengt echter ook positieve inzichten met zich mee. Naast dat Ramon nu natuurlijk minder reistijd en meer vrijheid heeft, heeft hij ook nóg meer bewondering gekregen voor zijn collega’s. “Ik heb veel respect voor al mijn collega’s die zich, ondanks alle perikelen, vol inzetten en zorgen voor de continuïteit van het bedrijf. Zij zorgen mede voor de kwaliteit die eReM levert. Deze periode heeft mijns inziens een positief effect op ons teamgevoel. Keep up the good work!”

Reacties zijn gesloten.