19-01-21

Vlamboog ervaren met Virtual Reality

Sommige situaties hoop je in het echt niet te ervaren, tal van trainingen zijn erop gericht om dergelijke situaties te voorkomen. Het gevaar ervan begrijpen is noodzaak, het gevaar zelf ervaren is een heel ander verhaal. Dankzij van der Heide, mochten onze field engineers een vlamboog en elektrocutie ervaren middels Virtual Reality. Veilig, maar levensecht.

Indrukwekkend echt

Virtual Reality veiligheidstraining

Virtual Reality veiligheidstraining

De training start met het indrukwekkende verhaal van trainer René Danen, die zelf elektrocutie overleefde. Het belang van veilig werken wordt hierdoor nog eens benadrukt. Echter, hoe indrukwekkend een verhaal ook is, het voelt toch als een ver-van-mijn-bed-show. Het gevaar zelf ervaren, maakt de medewerker veel meer bewust van wat er fout kan gaan. Om die reden is de Virtual Reality veiligheidstraining ontwikkeld door van der Heide. Door in een gesimuleerde omgeving een aantal handelingen uit te voeren, ervaart ons team hoe snel een gevaarlijke situatie kan ontstaan. Het gevaar ligt op de loer als we werken onder tijdsdruk of als een productie die niet onderbroken mag worden, dit terwijl alle persoonlijke beschermingsmiddelen virtueel voor handen zijn.

Ervaring om niet snel te vergeten

VR training Van der Heide

Mehmet Yilmaz (eReM) en René Danen (Van der Heide)

De gesimuleerde omgeving voelt kort na het opzetten van de VR-bril aan als echt. De hersenen registreren de virtuele omgeving binnen een aantal seconden als werkelijkheid. Hierdoor is het schrikeffect van de vlamboog en de elektrocutie écht aanwezig. Een superveilige manier om de bewustwording en het veiligheidsgevoel van de medewerkers naar een hoger level te brengen. Hoe een onschuldige keuze een grote impact kan hebben, ons team heeft de training als zeer nuttig ervaren. Eén van onze medewerkers die de training volgde, Mehmet Yilmaz, over zijn ervaring: “Natuurlijk ben je met veiligheid bezig, maar ik had niet gedacht dat een vlamboog zo heftig zou zijn. Je krijg een ander beeld van een gevaarlijke situatie, het is echt een wake-up call”.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de veiligheidstraining middels Virtual Reality? Neem dan contact op met Arjan Jungbeker of René Danen van Van der Heide via 088 – 63 63 163.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *