22-04-21

Testimonial Volker Energy HKZ

Klantverhaal: Volker Energy Solutions vertelt

Rolf en Sipke

Wat is het succes van een goede samenwerking? We vroegen het aan Sipke de Man en Rolf Dorré van Volker Energy Solutions. In opdracht van Volker, mocht eReM namelijk 115 panelen en 29 laagspanningsverdelers bouwen en installeren op de Tweede Maasvlakte voor het project ‘landstation Hollandse Kust Zuid’.

Het project in het kort

In september 2019 startte Volker Energy Solutions, in opdracht van TenneT, met de bouw van het landstation Hollandse Kust Zuid. Het landstation verbindt het windpark voor de kust, met het land. In combinatie met het reeds gerealiseerde landstation Borssele en het toekomstige landstation Hollandse Kust Noord, wordt 3.500 MW windvermogen aangesloten. De helft van de Nederlandse huishoudens kan hiermee van stroom worden voorzien.

Communicatie en proactief meedenken

Voor het stuk scope van het leveren van de secundaire panelen en de telecompanelen, maar ook de tertiaire panelen en het installatiewerk, is eReM benaderd. “Er zijn weinig partijen in Nederland die zowel de paneelbouw als de installatie op site kunnen uitvoeren met de ervaring die de opdrachtgever verwacht. Juist die combinatie, het van A tot Z realiseren van de scope, maakt dat de samenwerking succesvol was”, aldus Sipke en Rolf. Al bracht het complexe tertiaire ontwerp wat uitdagingen met zich mee. Rolf: “eReM heeft dat heel goed opgevangen door veel vragen te stellen, om uiteindelijk te kunnen voldoen aan de vraag”. Communicatie lijkt sowieso een groot aandeel te hebben in de succesvolle samenwerking. “Er zijn in het begin veel wijzigingen doorgevoerd in de pakketten, eReM is daar heel voortvarend in geweest.”, aldus Rolf. Sipke voegt daaraan toe dat er heel proactief met wijzigingen werd omgegaan. Sipke: “Op het moment dat eReM het niet eens was met een wijziging, een ander voorstel had of een fout zag in de pakketten, kwamen ze ook snel onze kant op om dat te delen en hun oplossing concreet te maken. Dat meedenken zorgt voor een hele goede relatie en samenwerking.”

Samen naar de eindstreep

Terugkijkend op het project, zijn Sipke en Rolf positief te spreken over de samenwerking. “Het blijft mensenwerk, er is heel intensief contact geweest tussen ons en de uitvoerders en projectmanager vanuit eReM. Dat contact was gewoon heel goed”, vertelt Rolf. Hij voegt daaraan toe dat de kracht van eReM ook lag in de flexibiliteit: “als bleek dat de planning anders liep dan op papier, was dat nooit een punt, dan schoof eReM wat in hun planning zodat we samen toch het project op tijd en binnen budget konden opleveren.” Natuurlijk zijn er altijd leerpunten binnen een project, zo ook hier. Rolf: “Wat zeker aanwezig was, maar nog beter kon, is de afstemming van ‘wat heb ik wanneer nodig’ en ‘waar staan we volgens planning’. Als een paneelbouwer en installatiebedrijf hun voortgang goed kunnen rapporteren, dan heeft dat echt meerwaarde voor de opdrachtgever.” Wat er voor de heren van Volker echt uitsprong in de samenwerking, was de installatie op site door een vast team, de flexibele houding, het meedenken en de goede communicatie die er bij vraagstukken was. Rolf: “Die combinatie heeft het succes gebracht waar we nu allemaal de vruchten van plukken.”

Team Volker en eReM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *