30-04-20

Ontwikkelingsproject Sierra Leone

eReM druk bezig met de voorbereidingen

De afgelopen tijd is eReM bezig geweest met de voorbereidingen voor een ontwikkelingsproject in Sierra Leone. Onze collega’s John Meijer en Ben Pijl zullen afreizen naar Sierra Leone om daar bij het ‘Lion Heart Medical Centre’ een nieuwe waterpomp te installeren. De waterpomp en materialen zijn inmiddels besteld.

MVO

Sierra Leone is momenteel één van de armste landen ter wereld. Vanuit het concept van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) draagt eReM graag een steentje bij aan de wereld om ons heen. Wij vinden het dan ook erg belangrijk om aan dit soort projecten mee te werken.

Het project

Onze collega’s zullen een nieuwe waterpomp installeren en gaan er ook voor zorgen dat de zonnepanelen en accubatterijen weer goed functioneren. Op deze manier is het Medical Centre weer goed voorzien van water en elektriciteit. Daarnaast geven onze collega’s de lokale technici een training over hoe zij de nieuwe installatie kunnen onderhouden. Onze dank gaat uit naar Milwaukee Tools voor het doneren van een grote voorraad handgereedschap, wat in Sierra Leone wordt achtergelaten. Ook de door eReM gesponsorde test en analyse apparatuur wordt na afloop aan het ziekenhuis geschonken.

Er wordt nog even gewacht op een geschikt moment om het project daadwerkelijk uit te gaan voeren, afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Reacties zijn gesloten.