19-11-21

eReM Elektrotechnici treedt toe tot P&V Panels Group

Met gepaste trots en met het oog op een mooie toekomst maken wij bekend dat eReM Elektrotechnici BV samengaat met het Belgische P&V Panels.

P&V Panels is met 300 medewerkers, een hoofdkantoor in Heusden-Zolder en vestigingen in Kortrijk en Genk, de grootste paneelbouwer in de Benelux. Ze engineeren, bouwen, onderhouden en upgraden distributie- en besturingspanelen voor elke mogelijke sector.

Sales Director Sander van Gool geeft aan: “Deze zet geeft eReM extra slagkracht en sluit aan bij onze internationale ambities. Daarnaast krijgen we toegang tot kennis en expertise die verder gaat dan alleen de bouw van panelen. Maar we blijven vooral doen waar we goed in zijn: eReM blijft uw totaalpartner in industriële automatiseringsprojecten.”

Operationeel verandert er niets. U behoudt uw vertrouwde contactpersonen binnen eReM, we leveren dezelfde kwaliteit als altijd en hetzelfde managementteam blijft waken over die kwaliteit.

“Deze zet geeft eReM extra slagkracht en sluit aan bij onze internationale ambities.” -Sander van Gool, Sales Director eReM Elektrotechnici BV

Internationale groei

CEO Joris Vrancken vertelt: “Na een serie overnames in België willen wij ook onze positie over de grens innemen. De eerste projecten van P&V Panels in Nederland waren al enkele jaren een feit. Maar de paneelbouw zelf gebeurde nog altijd in het hoofdkantoor in Heusden-Zolder (BE). Voor ons is deze overname dan ook een logische volgende stap op de Nederlandse markt. In onze business moet je nu eenmaal dicht bij je klanten zitten om hen optimaal te bedienen. Dat zit niet alleen in de bouw van panelen, maar in het totaalplaatje: ontwerp, bouw, onderhoud en upgrade van besturingspanelen. Er zijn weinig Nederlandse sectorgenoten die dat totaalpakket kunnen aanbieden. De opportuniteit is er dus.”

“Voor beide partijen is dit een win-win” -Joris Vrancken, CEO P&V Panels

Zwijndrecht als uitvalsbasis naar Nederland

“Voor beide partijen is dit een win-win”, benadrukt Vrancken. “eReM krijgt naast de bouw van distributiepanelen toegang tot de ervaring en expertise van P&V Panels als allrounder. Plus de slagkracht van een groep die de grootste is in de Benelux.”
“Omgekeerd krijgen wij vanuit Zwijndrecht toegang tot de Nederlandse markt én halen we nieuwe kennis aan boord. eReM staat namelijk sterk in industriële automatiseringsprojecten en heeft ook knowhow van de specifieke integratie in die markt. Ze zijn ook een bekende naam in internationale projecten. Kortom: er zijn veel synergiën mogelijk.” Om die synergie maximaal te benutten en de continuïteit te verzekeren, blijven twee van de drie Nederlandse directieleden aan boord.

Van Links naar rechts: Joris Vrancken (CEO P&V Panels), Wouter Speksnijder (Financial Director eReM Elektrotechnici BV), Ben Pijl (aftredend directielid) en Sander van Gool (Sales Director eReM Elektrotechnici BV).

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan gerust contact op met uw vertrouwde contactpersoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *