06-10-20

eReM start met maandelijkse kennisblog

Engineering Manager John Meijer deelt zijn kennis

Even voorstellen…

KennisblogJohn Meijer is al 30 jaar werkzaam in de Elektrotechniek en Meet- & Regeltechniek. In het verleden heeft John zich voornamelijk beziggehouden met het ontwerpen, inbedrijfstellen en inspecteren van elektrotechnische installaties volgens de NEN1010, NEN60204-1, NEN61439, NEN3140 en ATEX normen. Al ruim 10 jaar is hij actief binnen de normcommissie van de NEN NEC 44: elektrische uitrusting van machines. Daar heeft hij meegewerkt aan de revisie van de NEN-EN-60204-1; de norm die gaat over elektrische machineveiligheid van schakelkasten.

Johns functie bij eReM

Sinds begin 2019 is John werkzaam als manager van de afdeling E&I engineering. Hij volgt de veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving op de voet. Daarnaast verzorgt hij maandelijks trainingen op de afdeling engineering, paneelbouw en E&I installatie om het kennisniveau binnen eReM naar een nog hoger niveau te brengen. Hierbij komen diverse onderwerpen aan bod, zoals het selecteren van de juiste installatieautomaten, het berekenen van kA waarden, de aarding van schakelkasten, draaddikten, voedingen van kastverlichting en contactdozen, ATEX richtlijnen etc.

Kennisblog

De komende tijd zal John via een blog zijn kennis delen op het gebied van elektrische machineveiligheid. Iedere keer wordt er een ander onderwerp uitgelicht. Zo bent u als klant ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wij zullen eens per maand een kennisblog plaatsen. De eerste kennisblog verschijnt in oktober. Houd onze website dus goed in de gaten!

Reacties zijn gesloten.