11-12-17

Engineers zetten volgende stap met EPLAN

EPLAN Certified Program

In 2018 gaan onze engineers aan de slag met het EPLAN Certified Program. Hiermee vergroten zij hun kennis en kunde op het gebied van de engineeringstool EPLAN. Met het behalen van dit programma, onderscheidt eReM zich in de markt van andere EPLAN gebruikers. Het programma is een kwaliteitslabel voor efficiënt engineeren. Zo zijn onze klanten verzekerd van het feit dat zij te maken hebben met hoogwaardige engineers.

Over EPLAN

EPLAN electrical P8 is een engineeringsprogramma waarin bij eReM de engineering wordt gedaan. Dit pakket biedt de mogelijkheid om verwerkingen automatisch uit te voeren, in tegenstelling tot bijvoorbeeld basic cad programma’s waarbij dit handmatig gebeurt. Voorbeelden van verwerkingen zijn het toevoegen van klemmenstrooktekeningen, artikellijsten, inhoudsopgaven en kabellijsten. eReM heeft diverse productieprocessen kunnen automatiseren door gebruik te maken van EPLAN. Daarnaast is de kans op het maken van fouten geminimaliseerd.

Een centrale database

Door het gebruik van een centrale database zijn alle gegevens direct voor alle engineers beschikbaar. Bovendien zien de gekoppelde macro’s er altijd hetzelfde uit. Op dit moment zijn er veel leveranciers die hun producten aanbieden via EPLAN Dataportal. Deze producten kunnen we direct importeren in EPLAN. Door gebruik te maken van Dataportal breiden wij dagelijks de database verder uit.

Naast de artikeldatabase beschikt eReM ook over een uitgebreide database van plotkaders en formulieren. Ook kunnen er nieuwe plotkaders en formulieren gemaakt worden aan de hand van de specifieke wensen van een klant. Uiteraard zijn deze plotkaders en formulieren direct beschikbaar voor alle engineers. Er worden automatisch project specifieke gegevens ingevuld, zodat dit niet meer handmatig hoeft te gebeuren voor elke pagina.

eplan certified engineer

3D modellen

Naast het maken van schema’s in EPLAN, maakt eReM gebruik van Pro Panel. Met deze tool kunnen schakelkasten in 3D worden ontworpen. De engineer kan al tijdens de beginfase van een project zien wat de mogelijkheden zijn voor de kastindeling. Op deze manier wordt er al vroeg ingespeeld op eventuele knelpunten. Een groot voordeel is dat er niet meer hoeft te worden gewacht totdat de kast fysiek gebouwd is.

Via Pro Panel is er een directe koppeling met de CNC-machine (Kiesling) van eReM. Hierdoor kunnen uitsparingen in montageplaten of behuizingen gemaakt worden zonder dat dit eerst met de hand hoeft te worden uitgemeten.

Reacties zijn gesloten.