17-10-19

Engineers behalen EPLAN certificering

Status EPLAN Certified Company verlengd

Het programma EPLAN Electric P8 wordt gebruikt voor het ontwerpen van elektrische installaties. Binnen eReM wordt nagenoeg alle engineering met dit programma uitgevoerd. Onlangs hebben twee van onze engineers het EPLAN P8 Certified Program succesvol afgerond en daarmee mogen zij zich nu EPLAN Certified Engineers noemen. Bovendien is eReM’s officiële status van EPLAN Certified Company weer verlengd.

Een kwaliteitslabel voor engineering

Door het volgen van een uitgebreid opleidingstraject, weten onze Certified Engineers precies wat het meest optimale gebruik van EPLAN is. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste functionaliteit van het programma en geven deze kennis ook weer door aan de andere engineers op de afdeling. Door met elkaar te sparren en herhalingstrainingen te volgen, blijft deze kennis ook up-to-date. De engineeringswerkzaamheden worden daarmee naar een nóg hoger niveau gebracht. Hoge kwaliteit en efficiëntie zijn het resultaat!

Pro Panel

Naast EPLAN maken wij gebruik van het 3D programma Pro Panel. Het voordeel hiervan is dat door middel van virtual prototyping vanaf het begin al duidelijk is hoe een systeemkast eruit komt te zien. In een zogenoemde digital twin kunnen eventuele fouten vroeg in het proces worden opgespoord. Daarnaast is de output van EPLAN en Pro Panel zeer nuttig voor onze werkplaats, omdat er o.a. een koppeling is met onze Kiesling freesmachine en Secarex gotenknipper.

De EPLAN database

Naast hun engineeringswerkzaamheden, zijn de Certified Engineers key users en dus ook verantwoordelijk voor het onderhouden van de EPLAN database. Hierin staan macro’s en producten opgeslagen. Engineeringswerkzaamheden kunnen zo in de toekomst nog sneller en gemakkelijker worden uitgevoerd. Zo wordt het EPLAN platform binnen eReM optimaal benut!

Reacties zijn gesloten.