Werken & leren

eReM zoekt BBL studenten

Direct aan de slag met een BBL traject
Heb je de middelbare school afgerond met een VMBO diploma en wil je graag meteen aan de slag gaan? Houd jij er niet van om vijf dagen per week op school te zitten, maar wil je wel een écht vak leren? Dan is een BBL traject (Beroeps Begeleidende Leerweg) bij eReM Elektrotechnici BV misschien wel iets voor jou! Tijdens je opleiding leer je stap voor stap hoe je zelfstandig als monteur kunt gaan werken. Je wordt intern opgeleid en werkt samen met ervaren monteurs. Zo heb je al direct contact met collega’s en kun je alles wat je leert direct in de praktijk brengen. Bovendien zijn de doorgroeimogelijkheden bij eReM enorm en zijn er veel kansen om uiteindelijk een leuke functie binnen ons bedrijf te krijgen.

BBL traject Kiesling

Leerling monteur (MBO niveau 2)
Als BBL leerling monteur bij eReM werk je vier dagen in de week bij ons in de werkplaats en ga je één dag naar school voor het theoretische deel van je opleiding. In de werkplaats leer je het paneelbouwen van A tot Z. Je leert zelfstandig een paneel te monteren en bedraden. Daarnaast mag je werken met onze Kiesling CNC machine, die gaten maakt in platen voor bijvoorbeeld drukknoppen en meters. Ook werk je met de Secarex gotenknipper en de lasermachine om tagplaten te maken. Tijdens je opleiding komt ook het leren lezen van technische tekeningen aan bod.

Leerling eerste monteur (MBO niveau 3)
Als BBL leerling eerste monteur leer je ook alle onderdelen van het paneelbouwen, maar komen er meer leidinggevende taken bij kijken. Bij dit traject ben je vijf dagen aan het werk en ga je twee avonden in de week naar school. Je bent verantwoordelijk voor meerdere projecten tegelijkertijd en geeft leiding aan een kleine groep monteurs. Daarnaast ga je ook aan de slag met het testen van panelen in onze testruimtes en houd je rekening met de projectbegroting. Naast het leren lezen van technische tekeningen, leer je ze ook te begrijpen en indien nodig aan te passen. Op niveau 3 is het ook mogelijk om bij onze installatie afdeling te werken. Je gaat dan langs bij klanten op uiteenlopende locaties, waaronder fabrieken en zelfs offshore platformen.

Bij zowel de niveau 2 als niveau 3 opleiding krijg je al een volledig salaris (op basis van fulltime) en worden je opleiding en studiemateriaal door eReM betaald!

installatie op locatie

Werkwijze BBL bij eReM
Als je geïnteresseerd bent in een BBL traject, neem je contact op met onze onderwijscoördinator Terrie Westerhout (twe@erem.nl, 078 303 9006). Vervolgens kom je bij ons op gesprek en bespreken we de mogelijkheden. Als beide partijen positief zijn, schrijf je je in bij het Davinci college in Dordrecht of het Albeda college in Rotterdam. Bij je inschrijving geef je eReM op als werkgever. Je kunt je opgeven voor één van onderstaande opleidingen:

  • Monteur elektrotechnische systemen (niveau 2)
  • Monteur elektrotechnische installaties (niveau 2)
  • Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen (niveau 3)
  • Eerste monteur elektrotechnische systemen (niveau 3)
  • Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie (niveau 3)
  • Eerste monteur mechatronica (niveau 3)

Het is ook mogelijk om een BBL traject te volgen op niveau 4 bij onze Engineering of Installatie afdeling. Als je hierin geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op.