07-08-23

BBL traject bij eReM - Interview met Johannes Baptista

Interesse in een BBL-traject bij eReM? Lees het verhaal van Johannes, een pas afgestudeerde 1e monteur die momenteel werkzaam is op de afdeling paneelbouw bij eReM Elektrotechnici.

Hoe ben je destijds bij eReM terechtgekomen?

“Ik ben 3 jaar geleden via school in contact gekomen met Croonwolter&Dros. Na de overname van Croonwolter&Dros paneelbouw door eReM Elektrotechnici, ben ik mee verhuisd naar de locatie van eReM in Zwijndrecht. Deze nieuwe locatie was slechts 10 minuten fietsen van mijn huis verwijderd, een meevaller dus.”

 

Hoe verliep je start bij eReM? Dit was immers je eerste kennismaking met het bedrijfsleven, wat het natuurlijk extra spannend maakte.

“De eerste weken in het bedrijfsleven waren inderdaad wat zoekend. Alles was nieuw voor me. Gelukkig kreeg ik uitstekende begeleiding van verschillende collega-monteurs. Zij hebben me alles geleerd wat ik moest weten, niet alleen over paneelbouw, maar ook over randactiviteiten zoals samen lunchen en pauzeren. Dankzij mijn collega’s voelde ik me snel op mijn gemak.”

 

Over naar het echte werk dan. Hoe verliep het monteren voor jou?

“In het begin mocht ik vooral meekijken en leren van mijn collega’s. Na een jaar was het tijd om zelfstandig te gaan monteren. Na elke opdracht was er een evaluatie voorzien. Collega’s kwamen regelmatig langs voor een praatje en om te kijken of alles goed ging. Ze waren altijd bereid om bij te sturen waar nodig. Deze steun en vertrouwen waren erg waardevol.”

 

Je werkte 4 dagen per week bij eReM en daarnaast ging je nog 1 dag naar school. Was dat niet zwaar? Werken, taken maken, toetsen instuderen, …

“In het begin was het even wennen omdat de werktijden anders waren dan wanneer je 5 dagen per week naar school gaat. Studeren voor toetsen deed ik na het werk en in het weekend. Het voordeel was dat collega’s me konden helpen met schoolproblemen, omdat ze zelf ook in mijn schoenen hadden gestaan. Ze waren zeer behulpzaam, maar ik moest uiteraard wel zelf aangeven als ik ergens moeite mee had.”

 

Een BBL-traject zorgt voor zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling.

“De collega’s hebben me geholpen mijn weg te vinden in het volwassen leven. Zelfs wanneer ik thuis moeilijke momenten doormaakte, waren mijn collega’s er om me te ondersteunen en te laten groeien. De onderlinge omgang met collega’s is echt uitstekend. Ze willen je écht helpen en tonen enorm veel geduld.”

 

Was er iets bij jouw BBL-traject bij eReM dat zich onderscheidde van de ervaring van collega-studenten bij andere leerbedrijven?

“Bij eReM hebben we echt plezier met elkaar, en ook buiten het werk hebben we goed contact met de andere collega’s.”

 

Waarom zou jij een BBL-traject bij eReM aanraden aan andere jongeren?

“Hier heerst een zeer prettige werksfeer en je krijgt uitstekende begeleiding. Bovendien zijn er na het traject veel doorgroeimogelijkheden bij eReM. Met ervaring en vervolgopleidingen kun je blijven groeien, bijvoorbeeld naar werkvoorbereiding, engineering of het testen van gemaakte panelen. Als je de juiste motivatie en instelling toont, kun je hier een mooie carrière opbouwen.”

 

Ben jij ook geïnteresseerd in een BBL traject bij eReM?

Ontdek er hier alles over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *