20-09-18

Stagiair bij eReM

Een verhaal uit de praktijk

Even voorstellen…

stage eremNick Hoekstra is 20 jaar oud en loopt sinds september 2018 stage bij eReM op de afdeling Engineering. Hij is vierdejaarsstudent Middenkader Engineering Elektrotechniek niveau 4 op het Davinci college in Dordrecht. In het vierde jaar moet Nick twee keer stage lopen: aan het begin van het schooljaar om te laten zien dat hij alle kerntaken van de opleiding beheerst én aan het einde van het schooljaar voor zijn examenopdracht. Beide stages doet Nick bij eReM. Hij is bij ons bedrijf terechtgekomen, omdat oud-klasgenoten in het verleden ook stage hebben gelopen bij eReM.

De opdracht

Voor zijn eerste stage moet Nick laten zien dat hij een besturingspaneel kan ontwerpen en een kostprijsberekening kan maken. In de eerste week kreeg Nick meteen een project toegewezen en is hij aan de slag gegaan met de documenten, die hij in autocad moest verwerken. Daarnaast houdt Nick zich de komende tijd bezig met de voorbereiding van de programmering voor de Kiesling CNC machine. Binnen een periode van 10 weken hoopt hij zijn project succesvol af te ronden.

Ervaringen bij eReM

stage eremHet werkleven is wel even wennen voor Nick. “Je maakt lange dagen en je moet vroeg opstaan. Op school is dat wel anders!”, aldus Nick. Gelukkig krijgt hij genoeg ondersteuning van de collega’s op zijn afdeling. “De andere engineers hebben mij ook hun eigen projecten laten zien, zodat ik mij goed kon voorbereiden op mijn eigen opdracht”. Nick vindt de sfeer binnen eReM prettig, omdat er een nauwe samenwerking is tussen de verschillende afdelingen en iedereen elkaar wel even wil helpen. Een ander voordeel van stage lopen bij eReM, is dat het bedrijf al veel ervaring heeft met stagiairs. “Vanaf dag 1 werd mijn opdracht meteen duidelijk geformuleerd en kon ik direct aan de slag”, zegt Nick. “Bij andere bedrijven hebben klasgenoten wel eens het gevoel gehad dat ze niet goed wisten wat ze moesten doen en dat ze niet geholpen werden. Dat heb ik hier bij eReM gelukkig niet gehad.”

Wat Nick na zijn opleiding wil gaan doen, weet hij nog niet. Er is heel veel mogelijk en er zijn verschillende banen die hem leuk lijken. “Het is in ieder geval fijn om nu alvast wat ervaring op te doen. Zo kan ik zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat en kan ik mij gaan oriënteren op mijn verdere loopbaan.”

Wij wensen Nick namens eReM veel succes!

Stagiairs gezocht!

Ben jij ook opzoek naar een leuke stage? Of heb je een werkplek nodig voor een BBL of BOL traject? Bij eReM zijn er heel veel mogelijkheden! Bekijk onze werken bij pagina en neem direct contact met ons op.

Reacties zijn gesloten.