01-03-22

In gesprek met Eugène de Roodt, directeur Croonwolter&dros

Begin Februari werd bekend dat de paneelbouwdivisie van Croonwolter&dros BV onderdeel is geworden van eReM Elektrotechnici BV en daarmee van de P&V Panels Group. Wij gingen in gesprek met Eugène de Roodt, directeur van Croonwolter&dros, hij vertelt over de overname, hoe deze tot stand is gekomen, hoe het proces is verlopen en wat zijn grootste uitdagingen waren.

Paneelbouwdivisie in de verkoop

In 2019 stootte Croonwolter&dros zijn Marine & Offshore divisie af, waar de paneelbouw onder viel. Gevoed door enkel interne opdrachten, was het rennen of stilstaan en kon continuïteit niet langer gegarandeerd worden. Besloten werd om voor de paneelbouwdivisie een separaat outsourcing traject te starten. Eugène de Roodt zegt hierover: “We hebben een verkoopmemorandum opgesteld en die bij een geselecteerd aantal paneelbouwers in de markt gezet, in de hoop dat ze geïnteresseerd zouden zijn, P&V Panels was één van die geïnteresseerde.”

Dat P&V Panels de ambitie had om voet aan grond te krijgen in Nederland, was toen al geen geheim. CEO Joris Vrancken heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken. Joris vertelde eerder: “In België beheerst P&V meer dan de helft van de markt. De Nederlandse markt is meer versplinterd. Er is hier niemand die meer dan 10% beheerst. Daarnaast moet je in onze business nu eenmaal dichtbij je klanten zitten om hen optimaal te bedienen. Dat zit niet alleen in de bouw van panelen, maar in het totaalplaatje: ontwerp, bouw, onderhoud en upgrade. Er zijn weinig Nederlandse sectorgenoten die dat totaalpakket kunnen aanbieden. Daar zie ik enorme kansen.”.

Links: Eugène de Roodt, directeur Croonwolter&dros. Rechts: Joris Vrancken, CEO P&V Panels Group

P&V Panels en eReM

Er bleken meerdere partijen geïnteresseerd in de paneelbouwdivisie, toch viel de keuze op P&V Panels, om meerdere redenen, De Roodt vertelt: “wij kozen P&V omdat zij zich 100% op paneelbouw richten en omdat P&V al een raamcontract bij Croonwolter&dros had, we kende de partij dus al goed. Maar ook omdat Joris toen al aangaf dat hij bezig was met verdere uitbreiding in Nederland en dat die uitbreiding dichtbij onze paneelbouwlocatie zou zijn. Dat was fijn, zo zou er geen struikelblok zijn qua reistijd voor de medewerkers.” Die andere partij in de buurt was eReM Elektrotechnici BV. In november van 2021 maakte eReM het samengaan met P&V Panels bekend.

Het team

Een verandering als deze, heeft grote impact op de medewerkers van de paneelbouwdivisie. Zij krijgen immers te horen dat ze voor een andere baas, op een andere locatie en met 70 nieuwe collega’s gaan werken. “Wij vonden het belangrijk dat de cultuur hetzelfde is, want mensen moeten zich ergens thuis voelen. Maar ook dat het een financieel stabiele club is, zodat ook de continuïteit gegarandeerd kan worden. De fysieke afstand was natuurlijk belangrijk, maar ook dat onze mensen in hetzelfde pensioenfonds bleven zitten, dat scheelt een hoop gedoe over pensioenbreuk. Aan al die voorwaarden werd eigenlijk gaandeweg door P&V voldaan.”, aldus De Roodt.

De overname kwam voor het team niet echt als een verrassing, misschien kunnen we wel spreken van een opluchting, De Roodt vervolgt: “Wat ons opviel was de opluchting, het team had ook wel door dat de paneelbouw qua workload moeite had met continuïteit. Wij peilen nog steeds over en weer hoe het met onze mensen gaat en we krijgen daar hele positieve reacties over terug. De mensen zijn blij hoe ze opgevangen zijn, dat is een compliment aan eReM, het warme welkom.”.

Prachtige toekomst

Nu de medewerkers hun nieuwe werkplek hebben gevonden en steeds meer gewend raken, gaat eReM een prachtige toekomst tegemoet. “Ik ken de strategie van Joris, 100% focussen op paneelbouw. In de hele energietransitie moeten ontzettend veel panelen gebouwd worden, en die panelen moeten steeds intelligenter zijn. Dus de vooruitzichten voor de paneelbouwmarkt de komende 10 jaar, zien er heel goed uit. En ik denk dat ons team daar bij eReM meer van kan profiteren dan wanneer wij onze paneelbouwdivisie hadden aangehouden, omdat ze dan alleen gevoed werden vanuit de interne opdrachten.”, vertelt De Roodt. Zoals eerder gezegd wordt met deze overname de continuïteit gewaarborgd, Croonwolter&dros en eReM Elektrotechnici blijven nauw samenwerken aan projecten waarvan paneelbouw een onderdeel is. “Wij kunnen vanuit Croonwolter&dros putten uit de kennis en kunde van onze oude collega’s, gelukkig blijven zij met ons in contact staan omdat zij nu onderdeel van eReM zijn”, aldus De Roodt.

Tot slot wil De Roodt nog benadrukken hoe fijn het proces van de overname is verlopen: “Ik wil Joris en de mensen van eReM bedanken voor de hele prettige manier waarop dit alles is verlopen, in een toch wel moeilijke periode van Corona. De overname heeft iets langer geduurd dan we van te voren allemaal gehoopt hadden, maar het onderlinge vertrouwen is daardoor alleen maar verder gegroeid. En ik wens eReM en onze oude collega’s heel veel succes en continuïteit en vooral veel werkplezier met elkaar. Dat we beide maar heel succesvol mogen zijn, worden en blijven de komende jaren.” En daar kunnen wij van eReM ons alleen maar bij aansluiten.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Aarzel dan niet en laat een reactie achter of neem contact op met uw contactpersoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *